עובדת שנטשה את עבודתה ללא הודעה מוקדמת תאבד חלק מפיצויי הפיטורים ותפצה את המעביד על הנזק שגרמה לו. סימה ארז עבדה כאחות במוסד סיעודי של חברת בית אור אחד שירותים סיעודיים בע"מ משך שמונה שנים בשכר שעתי של 24 ₪.
עובדת שנטשה את עבודתה תפצה את המעביד ותאבד חלק מפיצויי הפיטורים
- ראשי /
- מאמרים /
- דיני עבודה /
- מאמר
פורסם ב- 02 מאי 2013 (עדכון אחרון: 27 אוגוסט 2014)
בשנת 2011, בעקבות ויכוח על תעריף דמי החופשה שניהלה עם מעסיקתה החזירה את כרטיס העובד שלה וביקשה שלא לשלב אותה יותר במשמרות.
במילים אחרות סימה הודיעה על התפטרותה מעכשיו לעכשיו, ללא הודעה מוקדמת, וממילא גם מבלי שנתנה למעסיקה אפשרות למצוא לה מחליפה.
לאחר יומיים, כשהבינה שהיא עלולה לאבד את פיצויי הפיטורים שלה, שבה והתייצבה לעבודה ליומיים נוספים.
במהלך משמרת השבת – שחלה באותם יומיים- נתפסה מול מסך המחשב של מנהלת המוסד, כמובן ללא כל רשות, תוך שהיא נוטשת לצורך זה את החולים שבאחריותה.
בתום היומיים הציגה אישור מחלה ונעלמה בשנית. אישור המחלה היה מפוקפק על פניו.
כל זה היה יותר ממה שהמעסיקה, בית אור, יכולה היתה להכיל.
היא סיימה את ההעסקה של העובדת, שללה ממנה את פיצויי הפיטורים, פנתה לבית הדין וביקשה לחייב את העובדת בנזק שנגרם לה בשל הצורך להיזקק לחברת כוח האדם.
העובדת, מצידה, הגישה תביעה נגדית, בה דרשה בין היתר פיצויי פיטורים.
בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב במותב השופטת אריאלה גילצר כץ התייחס בחומרה רבה להתנהגותה של העובדת.
בפסק דינו מיום 14.3.13 קבע שבנטישת המחלקה מעכשיו לעכשיו, בהפקרת המחלקה והחולים במהלך משמרת לצורך ה "פלישה" למחשב המעסיקה, בעצם הכניסה ללא רשות למחשב המעסיקה, בכל אלה עברה העובדת עבירת משמעת חמורה.
אשר על כן קבע שיש לשלול ממנה 50% מפיצויי הפיטורים וכן שיש לחייב אותה לפצות את המעסיקה בית אור בגין הנזק שנגרם לה. 7,130 ₪ בסך הכל.
בשים לב לכך שחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות מטיל על עובד שלא נתן הודעה מוקדמת להתפטרותו חובת פיצוי בשווי שכר חודש אחד ברור שמדובר בפסק דין מחמיר שיש לו תרומה חשובה לקביעת נורמת ההתנהגות של עובדים.
אין באמור לעיל בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ויש לבדוק כל מקרה באופן פרטני.
למאמרים ומידע נוסף בתחום לחצו כאן: דיני עבודה
כותבת המאמר:
עו"ד נעמי שלו מלצר
אתם מוזמנים להשאיר תגובות ולשתף את המאמר.